TERAPI / ROSENMETODEN

ROSENMETODEN

Rosenmetoden arbejder med sammenhængen mellem åndedræt, muskelspændinger og uforløste følelser.
 
Det er en kropsterapi der arbejder med blid og dyb berøring af disse spændinger.
 
Muskelspændinger er kroppens forsvar mod at mærke og udtrykke følelser. De følelser du ikke har kunnet give udtryk for, bliver holdt tilbage i kroppen i form af kroniske, ubevidste spændinger.
 
Det kan have været gode grunde til denne tilbageholdelse; vores krop er klog og vil gerne beskytte os. Men på et tidspunkt går det ud over vores kontakt indadtil.
 
De spændte muskler gør, at vores åndedrættet bliver anstrengt og overfladisk og vi kan have en følelse af ikke at være helt hjemme i os selv og mangle energi.

Rosenmetoden er udviklet og opkaldt efter den amerikanske fysioterapeut Marion Rosen.

Marion Rosen var optaget af sammenhængen mellem vores krop og psyke, og hvordan vores opvækst og historie ligger lagret i kroppen. Hun kalder det ”kroppens hukommelse”. Der kan være tanker og følelser og oplevelser vi ikke længere kan huske med vores hoved, enten fordi det er fortrængt eller blot glemt. Kroppen husker alt, så skønt nogle ting er glemt er de dog stadigvæk gemt.
 
Ved at arbejde med blid berøring på kroppen kan disse glemte følelser og minder fremkaldes igen og vi har mulighed for at få dem integreret ved at møde, mærke, rumme og måske forstå det, som var gemt væk.
 
Det væsentlige i dette er, at uanset om vi er bekendt med hvad vores krop bærer på eller ej, så er det med til at sætte dagsordenen for, hvordan vi står i livet, hvordan vi har det, hvor meget vi tør mærke, række ud og give; hvor meget vi tør leve.
 
En Rosensession giver dig mulighed for at komme mere ned i kroppen, komme et lag dybere i kontakten indadtil og giver samtidig plads til et dybere åndedræt.
 
Den ro, fordybelse og velvære klienten næsten altid oplever i en session er i sig selv afspændende for krop og psyke.
 
”En Rosen-session giver dig mulighed for selv at få den indsigt, som kroppen allerede havde”
(Marion Rosen)
Birgitte Tvermoes | CVR: 37533904 | Adelgade 103, Præstø - Danmark | Tlf.: 23208392 | tvermoesbirgitte@gmail.com